Indlæser Begivenheder
Oplevelser i København og Frederiksberg

Drink & Bite 2025: Nordisk køkken møder Piemonte og dets vine

13 maj 2025

En enestående show-dinner for at opdage Piemonte med kokken 𝐆𝐨𝐫𝐦 𝐖𝐢𝐬𝐰𝐞𝐡, dansk tv-kok, kogebogsforfatter, kendt for WeareGorm restauranterne, og journalist og tv-stjerne 𝐌𝐨𝐫𝐭𝐞𝐧 𝐁𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐈𝐰𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧.

Tirsdag den 13. maj 2025, dagen før den sekstende udgave af Barolo & Friends Event i København, vender “Drink & Bite” tilbage, årets mest ventede mad- og vinbegivenhed dedikeret til Piemonte, i et fuldstændig fornyet format. Hovedpersonerne i denne udgave vil være to exceptionelle gæster: journalist, tv-vært og ekspert sommelier Morten Brink Iwersen, og kokken Gorm Wisweh, en dansk tv-kok og kogebogsforfatter, kendt for Gorm’s restauranter. Det fuldstændig reviderede format inkluderer en middag på Gorm’s Ørestad, hvor 100 danske vinentusiaster vil nyde en show-dinner med fokus på en menu specielt designet af kokken, præsenteret med et helt nyt twist inspireret af Piemonte og dets gastronomiske fortræffelighed. Ud over aftenens menu vil middagen inkludere et udvalg af hovedretter, der blander danske og piemontesiske kulinariske traditioner. Journalist, sommelier og tv-stjerne Morten Brink Iwersen vil ledsage smagningen med en virtuel rejse til Piemonte gennem et udvalg af etiketter og en sjov “quiz” på jagt efter det perfekte match. Aftenen vil fortsætte med en fri smagning i nærvær af et udvalg af piemontesiske producenter, helst allerede importerede, der vil præsentere over 50 etiketter til smagning fra forskellige områder af Piemonte.

𝐇𝐎𝐕𝐄𝐃𝐏𝐄𝐑𝐒𝐎𝐍𝐄𝐑𝐍𝐄:

𝐊𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐆𝐨𝐫𝐦 𝐖𝐢𝐬𝐰𝐞𝐡, 𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐤 𝐭𝐯-𝐤𝐨𝐤 𝐨𝐠 𝐤𝐨𝐠𝐞𝐛𝐨𝐠𝐬𝐟𝐨𝐫𝐟𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫, 𝐤𝐞𝐧𝐝𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐆𝐨𝐫𝐦’𝐬 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞𝐫.

I 2003 begyndte Gorm Wisweh sin rejse i den kulinariske verden ved at bage pizzaer i sin mors café i Svaneke på Bornholm. I 2008 åbnede han og fem partnere den italienske restaurant Magstræde 16 i København, på Magstræde, hvor han fungerede som køkkenchef. Hans karriere tog en betydelig drejning med grundlæggelsen af Gorm’s Pizza, en pizzarestaurantkæde, der gav ham tilnavnet “Pizzakongen” i de danske medier. Den første Gorm’s restaurant uden for København åbnede i Brandts Klædefabrik i Odense i maj 2017. I 2018 erhvervede Orkla en majoritetsandel på 67% i virksomheden. Efter denne erhvervelse blev åbningen af otte nye restauranter annonceret. Kokken Gorm er også kendt for sine mange publikationer og sine optrædener i mange madlavningsprogrammer.

𝐌𝐨𝐫𝐭𝐞𝐧 𝐁𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐈𝐰𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧: 𝐣𝐨𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭 𝐨𝐠 𝐭𝐯-𝐬𝐭𝐣𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐦𝐞𝐝 𝐞𝐧 𝐩𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐨𝐫 𝐯𝐢𝐧.

Journalist, sommelier og dansk tv-stjerne, Morten Brink Iwersen har en enorm passion for vin, som begyndte efter gymnasiet, og førte ham til at arbejde i flere produktionsselskaber. Siden da, sideløbende med sit arbejde som journalist og tv-vært, er al hans fritid blevet dedikeret til vinens verden gennem en bred vifte af oplevelser, herunder import, konferencer og seminarer og selvfølgelig artikler offentliggjort i de vigtigste danske magasiner og aviser (24timer, Nyhedsavisen og Politiken, Gastro). Senest var han medvært på DR2-serien “En skål for Europa?” sammen med tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Interessen for vin kom også til udtryk i en nyfortolkning af det gamle danske Stevnsbær, som frugtforskere har kaldt “Nordens Druer”, og siden 2006 har han været medejer af Frederiksdal Kirsebærvin produktionsselskab.

———————-

An unprecedented show-dinner to discover Piedmont with Chef 𝐆𝐨𝐫𝐦 𝐖𝐢𝐬𝐰𝐞𝐡, Danish television chef, cookbook author,became famous for the WeareGorm restaurants, and journalist and TV star 𝐌𝐨𝐫𝐭𝐞𝐧 𝐁𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐈𝐰𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧.

On Tuesday, May 13, 2025, the day before the sixteenth edition of the Barolo & Friends Event in Copenhagen, “Drink & Bite” returns, the year’s most anticipated food and wine event dedicated to Piedmont, in a completely renewed format. The protagonists of this edition will be two exceptional guests: journalist, TV host, and expert sommelier Morten Brink Iwersen, and chef Gorm Wisweh, a Danish television chef and cookbook author, famous for the Gorm’s restaurants. The completely revised format includes a dinner at Gorm’s Ørestad, during which 100 Danish wine enthusiasts will enjoy a show-dinner focused on a menu specially designed by the Chef, presented with a completely new twist inspired by Piedmont and its gastronomic excellence. Alongside the evening’s menu, the dinner will include a selection of main courses that blend Danish and Piedmontese culinary traditions. Journalist, sommelier, and TV star Morten Brink Iwersen will accompany the tasting with a virtual trip to Piedmont through a selection of labels and a fun “quiz” in search of the 1 perfect pairing. The evening will continue with a free tasting in the presence of a selection of Piedmontese producers, preferably already imported, who will present 2 over 50 labels for tasting from various areas of Piedmont

𝐓𝐇𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐀𝐆𝐎𝐍𝐈𝐒𝐓𝐒:

𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐆𝐨𝐫𝐦 𝐖𝐢𝐬𝐰𝐞𝐡, 𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐨𝐤𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐚𝐮𝐭𝐡𝐨𝐫, 𝐟𝐚𝐦𝐨𝐮𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐆𝐨𝐫𝐦’𝐬 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐬.

In 2003, Gorm Wisweh began his journey in the culinary world by baking pizzas in his mother’s café in Svaneke, on the island of Bornholm. In 2008, he and five partners opened the Italian restaurant Magstræde 16 in Copenhagen, on Magstræde Street, where he served as head chef. His career took a significant turn with the founding of Gorm’s Pizza, a pizza restaurant chain that earned him the nickname “The Pizza King” (Pizzakongen in Danish) in the Danish media. The first Gorm’s location outside of Copenhagen opened in Brandts Klædefabrik in Odense in May 2017. In 2018, Orkla acquired a 67% majority stake in the company. Following this acquisition, the opening of eight new locations was announced. Chef Gorm is also known for his numerous publications and his appearances on many cooking shows

𝐌𝐨𝐫𝐭𝐞𝐧 𝐁𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐈𝐰𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧: 𝐣𝐨𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭 𝐚𝐧𝐝 𝐓𝐕 𝐬𝐭𝐚𝐫 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐚 𝐩𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐨𝐫 𝐰𝐢𝐧𝐞

Journalist, sommelier and Danish TV star, Morten Brink Iwersen has an immense passion for wine, which began after high school, and led him to work in several production companies. Since then, alongside his work as a journalist and TV presenter, all his free time has been dedicated to the world of wine through a wide range of experiences, including importing, conferences and seminars and, of course, articles published in the most important Danish magazines and newspapers (24timer, Nyhedsavisen and Politiken, Gastro). Most recently, he co-hosted the DR2 series “A toast to Europe?” along with former Prime Minister Anders Fogh Rasmussen. The interest in wine was also shown in a reinterpretation of the ancient Danish Stevnsbær, which fruit researchers have called “Grapes of the North”, and since 2006, he has been co-owner of the Frederiksdal Cherry Wine production company.

Del:

2316046
DD
DAGE
HH
TIMER
MM
MIN
SS
SEK

Detaljer

Dato:
13. maj
Tidspunkt:
17:30 - 22:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1182677436038973/

Sted

GORMs Ørestad
GORMs Ørestad + Google Maps

Arrangør

Barolo & Friends Denmark
E-mail
noreply@facebookmail.com