Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hemmeligheder på slottet

15. oktober - 18:00 - 23:45

Hemmeligheder på slottet

Hemmeligheder på slottet

I 1770 indledte dronning Caroline Mathilde og kongens livlæge Johann Friedrich Struensee et kærlighedsforhold bag om ryggen på Christian den 7. Vigtige scener i det kongelige trekantsdrama udspillede sig på Frederiksberg Slot, hvor man bl.a. stadig kan se marmorbadeværelset, der var de elskendes mødested.

Folkekirken på Frederiksberg og Hærens Officersskole fortæller historien om Caroline Mathilde og Struensee i de sale, hvor dramaet udspillede sig:

Kl. 19.00 og kl. 21.00 kan du komme på en times rundtur på slottet og opleve skuespil i Riddersalen, hvor Kristine Nørgaard og Brian Hjulmann fortolker historien om Caroline Mathilde og Struensee. Mød også tegner Karoline Stjernfelt, der fortæller om sin anmelderroste tegneserie-trilogi ”I morgen bliver bedre”, der gengiver det royale 1700-talsdrama, og kom til gudstjeneste i Slotskirken med præsterne Martin Elvstrøm-Vieth og Lars Danner Madsen. Der er et begrænset antal pladser – billetter udleveres fra kl. 18.00 efter først til mølle.

Der er også en unik mulighed for at komme på rundvisning på slottet og se marmorbadeværelset, spise aftensmad i kantinen og besøge kadetbaren. De besøgende modtages af slottets kadetter og Hjemmeværnets Musikkorps Roskilde og i slotsgården møder du udklædte børn fra Frederiksberg Sogns dramagruppe.

Dørene åbnes kl. 18.00 og fra kl. 23.00 til 24.00 slutter vi Kulturnatten af i Kadetbaren hvor Jakob Elvstrøm, der også laver musik til teaterstykke og lydinstallation på slottet, vender plader og spiller jazz’et loungemusik fra USA’s farverige natklubber i 1960erne.

Bemærk at der kun er adgang med Kulturpas og begrænset antal pladser til arrangementet.

Køb dit kulturpas her

______________________________________________
Se Event kalender her

Detaljer

Dato:
15. oktober
Tidspunkt:
18:00 - 23:45
Begivenhed Kategorier:
, , ,
https://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten/Information/Her-saelges-Kulturpas

Sted

Copenhagen Contemporary