Indlæser Begivenheder
Oplevelser i København og Frederiksberg

Jazz for Kids 2024 (Gratis børnejazz i Lindevangsparken)

08 juli 2024

Tag hele familien med, når Jazz for Kids indtager Lindevangsparken på Frederiksberg med fem dages gratis jazz for både børn og voksne fra 8.-12. juli fra kl. 10-14.

Med støtte fra Frederiksbergfonden præsenterer Copenhagen Jazz Festival i år et forvokset og mangfoldigt program med fire daglige koncerter for børn og deres forældre, søskende, legegrupper, bedsteforældre mm. inklusiv fem profilerede voksenkoncerter på samme scene i parken hver eftermiddag kl. 16:00.

Tak til Statens Kunstfond, Frederiksbergfonden og Frederiksberg Kommune.

🎉 PROGRAM – JAZZ FOR KIDS 2024

8/7, 10:00 – Musiksanseriet
Tag jeres børn med til en sanselig og musikalsk koncert for de mindste med DMA-vindende “Musiksanseriet”, hvor babyblues, lækre ørehængere, råswingende dansehits og afslappende lyttesange sætter rammen. Gulvet er ryddet, så der kan danses, svinges og snurres, og nydes en dejlig sansestund med tørklæder, bolde og rasleæg.

Koncert

8/7, 11:30 – Snorre Kirk Trio – Swing Swing Swing
Den prisvindende trommeslager og komponist Snorre Kirk byder sammen med sin swingende trio på jazz i øjenhøjde, hvor spilleglæde og samarbejde er i højsædet. En koncert hvor alle kan være med, og som giver et godt indblik i, hvorfor det er så fedt at spille sammen, og at jazz i virkeligheden sagtens kan være mere sjovt end svært!

Koncert

8/7, 13:00 – Deodato Siquir
Som et ægte verdensbarn er Deodato Siquir opvokset i Mozambique, synger på engelsk, portugisisk og Ronga (Bantu), bor i Danmark og optræder med sin musik i det meste af Europa. Deodato er anerkendt som et af sit hjemlands største musikalske multitalenter. Til denne eftermiddagskoncert spiller Deodato med sin kvartet, der fascinerer og inkluderer både børn og voksne.

Koncert

9/7, 10:00 – Martini’s For Børn
Jazzsangerinde og sangskriver Kira Martini og hendes storswingende jazzkrokodiller byder på en festlig koncert. De lystige musikalske fortællinger er skrevet af Martini og inspireret af hendes fantasi og egne oplevelser. Sangene handler om stort og småt i livet, om pudsige skabninger og finurlige møder, om Brasiliens rytmer og om at huske at bruge sin fantasi.

Koncert

9/7, 11:30 – Glawokl
Glawokl spiller musik for børn ud fra et princip om, at ligesom med god litteratur og gode film til børn, så skal der være flere lag, så det også er interessant for voksne og børn i forskellige aldre.
Bandet har rejst og spillet det ganske land og den ganske verden rundt. Der bliver leget og spillet med smittende lyst, med publikum og med musik og ord.

Koncert

9/7, 13:00 – Moussa Diallo Trio ‘Cirkeline & Coco Rejser til Afrika’
Med rødder i den vestafrikanske kultur har Moussa Diallo komponeret albummet med musikken til filmen om Cirkeline, Coco & Det Vilde Næsehorn. Her møder publikum de forskellige figurer, som optræder i filmen, og med Diallos fantastiske evne for storytelling bliver både børn og voksne inviteret ind i et fortryllende univers af eventyr kombineret med autentiske afrikanske rytmer.

Koncert

10/7, 10:00 – Hjertelys
Sangerinde Ea Philippa tager sammen med percussionisten Tira Skamby børnene med på en musikalsk rejse. Hun fortæller en historie om at tænde lyset i sit hjerte og spiller sange, der passer til, mens hendes kostumer forvandler sig på scenen. Undervejs møder vi Drømmevæveren, som væver alle børns drømme, en mystisk troldmand fra den dystre by Valaking, og Tåresamlersken som hjælper børn, når de er kede af det.

Koncert

10/7, 11:30 – Tante Andante Band
Tante Andante Band er et skrupskørt orkester, som spiller for børn og andre mennesker med overnaturlige kræfter. Potteplanterne synger, og alle danser med, når H.C. Andersens høje hat går rundt, og der bliver talt til 10 på Halfdansk. Halfdan Rasmussen og H.C. Andersen har bragt bandet rundt i hele verden.

Koncert

10/7, 13:00 – Kasola Trio feat. Dawda Jobarteh
Tag med Kasola Trio på en rejse rundt om solen og ned til det varme Vestafrika. Vi flyver med fuglene og besøger undervejs både stjernerne, Drømmeland og andre sære steder, hvor alt kan ske! På rejsen møder vi Dawda og den fantastiske kora – et traditionelt strengeinstrument fra Gambia, der er mange hundrede år gammelt.

Koncert

11/7, 10:00 – Anine B for Børn
Milde, lattermilde og gavmilde sange om sommerferie, legeaftaler, alverdens sjove kæledyr og om voksenlivet bag disken i hittet, “Bubble-Tea Blues”. Der er noget for enhver smag, når der først bliver åbnet op for boblerne i Anine Bjørk Bands eventyrlige børneunivers. Tør søvnen ud af øjnene og kridt endelig danseskoene!

Koncert

11/7, 11:30 – Mek Pek’s Åh Abe Trio
Børnene elsker alle de populære sange fra Åh Abe – og når Mek Pek går på scenen sammen med Onkel Tot og Hr. Berg bliver alle sangene fyret af med højt humør. Alle børn kan glæde sig til et musikalsk og humoristisk show, der er bygget op over Mek Peks kæmpestore børnehits. Det hele krydres med “løgnehistorier” fra hans egen barndom og sjove anekdoter.

Koncert

11/7, 13:00 – Yasmins Børneafro
Når musikken spiller, er der ingen, som kan sidde stille. Glæd jer til en sprudlende musikalsk fortælling om en safaritur til Afrika med vilde rytmer, frække aber og masser af sjov og ballade. Musikken er inspireret af forskellige afrikanske stilarter med stemninger lige fra Sahara til Sydafrika.

Koncert

12/7, 10:00 – Trio Klezmer
Channe Nussbaum, Mette Smidl og Øyvind Ougaard har specialiseret sig i at formidle den farverige glæde og den dybe smerte, der er så karakteristisk for den østeuropæiske musiktradition klezmer. Sangene udtrykker hele spektret, lige fra den euforiske fest til de indfølte sjælere – det hele leveret i børnehøjde.

Koncert

12/7, 11:30 – Hummerdrengen og De Pillede Rejer
Til daglig svømmer Hummerdrengen rundt på Lygten Skole i Nordvest. Hvis du har et yndlingsnummer, skal du bare gå op og ønske det. Mads Egetoft, David Besiakov og Nico Høi kan både spille Elsa, Jeg er en Gamer, Orange Was the Color Of Her Dress, Mariehønen Evigglad, selv verdens bedste sang kan de spille på saxofon, trommer og ikke mindst: det tungeste musikinstrument i hele galaxen – et Hammond-orgel!

Koncert

12/7, 13:00 – Ngánga for Kids
Ordet Ngánga kommer fra Bantú-folket i Vestafrika og betyder både spirituel healer og musiker. Musikken udspringer af den rige afrocubanske tradition, som kom til Cuba med de vestafrikanske slaver. Til denne koncert inddrager gruppens sangerinde børnene, så de kommer til at synge, danse og klappe. Der vil også blive fortalt historier fra den afrocubanske religion Santeria.

Koncert

Om JAZZ FOR KIDS:

I mere end 35 år har Copenhagen Jazz Festival arrangeret jazzkoncerter for børn, siden festivalen udviklede konceptet i samarbejde med jazzpioner og musikpædagog Grethe Agatz i 1987. Gennem årene har koncerterne udviklet sig til et egentligt tema, nemlig Jazz for Kids, der præsenterer jazzmusik af højeste kvalitet for børn og deres forældre. De optrædende er professionelle musikere, som formidler jazz ved at inddrage alle sanser gennem leg, dans, fortælling og billedkunst.

Tak til Statens Kunstfond, Frederiksbergfonden og Frederiksberg Kommune.

●○●○●○●○●○●○●○●

Eftermiddagskoncerter mest for de voksne:

8/7, 16:00 – Dawda Jobarteh feat. Øyunn & Svaneborg
Mød Dawda Jobarteh og den fantastiske kora – et traditionelt strengeinstrument fra Gambia. Men for Jobarteh er koraen ny hver dag, og han blander al sin musikalske erfaring fra Gambia, fra jazz og rock, fra Danmark og Skandinavien hvor han bor nu, fra afro-, pop- og folkemusik. Til denne koncert tager han to gode musikalske legekammerater med.

Koncert

9/7, 16:00 – Turist + Henriette Sennenvaldt, Jeppe Skovbakke & Bjørn Heebøll
Turists album “Erobotica” handler om erotiske relationer mellem robotter og mennesker, og er en dystopisk synth- rejse med AI-inspireret lyrik, længselsfulde robotstemmer og steril sengekantsfunk. Nu præsenterer Turist udgivelsen til Copenhagen Jazz Festival sammen med et unikt line-up af gæstemusikere.

Koncert

10/7, 16:00 – Kira Martini Organ Quintet
Sangerinden Kira Martini og orkester formidler jazzens væsen med stor kærlighed og autencitet. Repertoiret er sprudlende alsidigt og indeholder både fortolkninger af jazz-standards, egne kompostioner, brasilianske perler fra Martinis tid bosat i Brasilien, og skandinaviske folkemelodier.

Koncert

11/7, 16:00 – ALAWARI
DMA-vindende ALAWARI er et københavnsk baseret musikalsk projekt med en europæisk lyd, der bringer modernistiske tilgange og historier sammen i ét brændende udtryk. Fragmenter fra gamle krige og revolutioner giver genlyd i musikken, der bringer både elementer af klassisk musik og jazz ind i et stærkt format, der aldrig har været mere relevant.

Koncert

12/7, 16:00 – Jakob Dinesen ‘TOUBAB’
Saxofonisten Jakob Dinesen har spillet med eliten indenfor jazz og pop, afro and beyond de sidste 30 år – bl.a Hugo Rasmusssen, Thomas Helmig, Thomas Blachman, Lars HUG, Kira Skov og utallige andre. Hans nye projekt, Toubab, er i sandhed en bastard og et manifest for, hvad Jakob Dinesen søger. Holdet består af nogle af de mest innovative og spændende musikere på scenen.

Koncert

Tak til Frederiksberg Fonden, Statens Kunstfond, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune.

●○●○●○●○●○●○●○●

Den 45. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted på 120 venues fra den 5.-14. juli. Se program på www.jazz.dk

https://www.facebook.com/events/1031844508595612/

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
8. juli - 10:00
Slut:
12. juli - 17:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1031844508595612/

Sted

Lindevangsparken
Lindevangsparken
Frederiksberg, 2000
+ Google Maps

Arrangør

Copenhagen Jazz Festival
E-mail
noreply@facebookmail.com