Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Matthæuspassion

9. april - 19:30 - 22:30

Matthæuspassion

Matthæuspassion

Danmarks verdensberømte komponist Bent Sørensen har skabt en ny Matthæuspassion for kor, solister og orkester, og denne aften opfører DR Vokalensemblet og DR Symfoniorkestret det store værk for første gang i Danmark – en af årets vigtigste musikbegivenheder.

Bent Sørensen har gennem flere år arbejdet på sin Matthæuspassion, og det er blevet et meget personligt værk. Ligesom Johann Sebastian Bachs Matthæuspassion, der blev komponeret for 300 år siden, er Bent Sørensens passion skrevet for dobbeltkor, to orkestergrupper og fire sangsolister. Men i modsætning til Bach følger Bent Sørensen ikke hele teksten fra Matthæusevangeliet. Her er i stedet sammensat en unik tekstcollage med poesi fra det 20. århundrede af bl.a. Søren Ulrik Thomsen, Edith Södergran og Anna Akhmatova.

Bent Sørensen er en utroligt fintfølende komponist, der altid betager lytteren med sine sarte klange og nuancer. Hans Matthæuspassion er et meget indfølt værk, der begynder og slutter i tåge. Teksterne synges på engelsk og latin. Denne første danske opførelse dirigeres af Andris Poga fra Estland, som også tidligere har dirigeret DR Symfoniorkestret

Bestil din billet her

______________________________________________
Se vores Event kalender

Detaljer

Dato:
9. april
Tidspunkt:
19:30 - 22:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

DR Koncerthuset
Ørestads Boulevard 13
København,2300
+ Google Maps

Kommende oplevelser: