Indlæser Begivenheder
Oplevelser i København og Frederiksberg

PATINA | Store VEGA, København

07 december 2024

Det fandenivoldske band PATINA drager på stor danmarksturné i efteråret 2024.
_____

PATINA @ Store VEGA, København
Lørdag d. 7. december 2024

Køb billetten her:
Oplevelser i København og Frederiksberg

_____

Den skæve poesi var spillevende på gennembrudsalbummet, ’Drømmefanger’, mens et mere indadvendt tungsind kom under kærlig behandling til mere rockede toner på den populære opfølger, ’GENSTART’. PATINA er mange ting, men først og fremmest et band udsprunget af syv gode venners fællesskab, nysgerrighed og spraglede musikalitet med hele tre unge bagmænd i front: Gregers, Mads og Søren.

I 2019 vandt Patina Karrierekanonen, mens ’Flammer Rammer’, allerede året efter, blev den mest spillede sang på P3. Debutalbummet, ’Drømmefanger’, der også rummede hitsinglen, ’Sådan Må Det Være (Uhhhh)’, banede vejen for turnéer og udsolgte koncerter. Og særligt på landevejene har PATINA formået at gøre deres univers til et højenergisk live-fænomen, der med ’GENSTART’-albummet – og den storhittende titelsang derfra – sendte bandet på deres hidtil største sommertour med milepæle som Fredagsrock i Tivoli og Smukfest i år. I en 5-stjernet koncertanmeldelse i Fyens Stiftstidende i foråret 2023 skriver journalist Simon Staun, at “PATINA (har, red.) efterhånden en solid håndfuld popsange af højeste karat på samvittigheden” og at de “tilsammen (tegner, red.) et billede af et band med poetisk tæft, en medfødt evne till at skrive catchy sangtekster og ikke mindst evnen til at forløse dem foran et publikum.”

I fire år har bandet været på en nærmest neverending-tour med +150 koncerter. Men nu holder tourbussen altså for en stund helt stille, imens PATINA igen fordyber sig i den kreative proces. Første resultat herfra er den splinternye single ’Syg Den Dag’ som er en charmerende og støvet 70’er-popsang med et lyrisk såvel som musikalsk glimt i øjet. Sangen markerer et nyt kapitel for bandet. Et kapitel som naturligvis skal følges op af en ekstensiv danmarksturné i efteråret 2024.

Share This Event

12121800
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Detaljer

Dato:
7. december
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
https://www.billetlugen.dk/event/17991856/?affiliate=VGA

Sted

VEGA
Enghavevej 40, 1674 København + Google Maps