Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

PINA BAUSCH + ECOLE DES SABLES + SADLER’S WELLS: Le Sacre du Printemps og common ground[s]

29. september - 19:30 - 3. oktober - 14:00

Oplevelser i København og FrederiksbergF:

“Hvordan ville du danse, hvis du vidste, at du ville dø?” spurgte koreografen Pina Bausch sine danserne, da hun skabte sin version af “Le Sacre du Printemps” i 1975, hvor et menneske ofres, så foråret kan komme.
Pina Bausch bliver med god grund betragtet som en af de vigtigste koreografer i det 20. århundrede. I sin levetid fik hun kultstatus, da hun med stor succes skabte en helt ny genre i feltet mellem dans og teater på Tantstheater Wuppertal i Tyskland. “Le Sacre du Printemps” er med sin ikoniske koreografi og tonerne af Stravinskys berømte musik blandt hendes allerbedste værker.
Det moderne dansekompagni Ecoles des Sables har fortolket Pina Bauschs værk, og for første gang nogensinde opføres “Le Sacre du Printemps” af afrikanske dansere. Under København Danser vil kompagniets version af det berømte ofringsritual blive udfoldet, når dansere fra 14 afrikanske lande på dramatisk vis byder foråret velkommen på en scene dækket af jord.

I Pina Bauschs ånd har Germaine Acogny og Malou Airaudo skabt værket “common ground[s]”.
De lærte begge Pina Bausch at kende gennem dansens verden. Som leder af Ecoles des Sables indledte Germaine Acogny et samarbejde med den ikoniske koreograf, mens Malou Airaudo var blandt de oprindelige dansere fra Tanztheater Wuppertal. Selvom både Germaine Acogny og Malou Airaudo er over 70 år i dag, optræder de to legendariske kvinder selv i “common ground[s]”. Her spejler de sig i hinanden på trods af deres forskellige erfaringer. I mødet mellem Europa og Afrika, Pina Bausch og afrikansk dans forenes kvindernes fortællinger på baggrund af deres fælles grundlag som koreografer, dansere og mødre.

Gå ikke glip af en aften i Pina Bauschs ånd, hvor ofringsritualer og fællesskab på tværs af kulturelle forskelle danner afsættet for dansernes fortællinger.

29. SEPTEMBER KL. 19:30
30. SEPTEMBER KL. 19:30
1. OKTOBER KL. 19:30
2. OKTOBER KL. 17:00
3. OKTOBER KL. 14:00

Detaljer

Start:
29. september - 19:30
Slut:
3. oktober - 14:00
https://www.osterbroteater.dk/forestilling/pina-bausch/

Sted

Østre Gasværk Teater
Copenhagen, DK + Google Maps