Indlæser Begivenheder
Oplevelser i København og Frederiksberg

Særrundvisning i Botanisk Have: Plantemedicin – fra myter og overtro til nutidens forskning

17 september 2024

SÆRRUNDVISNING I BOTANISK HAVE: PLANTEMEDIC – FRA MYTER OG OVERTRO TIL NUTIDENS FORSKNING 🌳🌱

På denne særrundvisning i Botanisk Have, bliver du klogere på, hvordan planter er blevet brugt som lægemidler gennem historien og hvordan botanisk haves samlinger i dag bidrager til forskningen. Vi sætter fokus på planternes botanik og historie i både myter, ritualer og moderne forskning.

Selvom den danske jord primært er blevet dyrket for at få fødevarer og foder, findes der også enkelte steder, hvor planterne blev høstet for deres medicinske egenskaber.

Således blev Botanisk Have grundlagt i år 1600 af Christian IV, som en medicinsk urtehave, hovedsageligt med skandinaviske planter. Sidenhen er der kommet eksotiske arter til, og havens formål er i dag at bevare vilde og truede planter fra hele verden.

Kom med på en særlig rundvisning, hvor vi hører om myter, overtro og udviklingen af lægemidler gennem tiden og undervejs bliver klogere på, hvordan vi har brugt – og stadig bruger – naturen til at udvikle lægemidler.

Rundvisningen tager dig både med rundt i den romantiske have og ind i det berømte victorianske Palmehus, der begge blev anlagt i 1874.

Billetten giver samtidig gratis adgang til ét besøg på egen hånd i Palmehuset på dagen for rundvisningen inden for almindelig åbningstid.

🎟️ BILLET
Køb billet via vores hjemmeside: https://snm.ku.dk/det-sker/rundvisninger/

📍 PRAKTISK
Varighed: 1½ time.

Antal: Der kan være op til 25 deltagere på en rundvisning.

Målgruppe: Rundvisningen henvender sig til voksne med børn. Vi anbefaler fra 7 år og op, men alle er velkomne.

Mødested: Indgang via hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Vi mødes foran Botanisk Haves butik. Billetten fremvises ved fremmøde, og rundvisningen starter til tiden.

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og/eller på stenhøjene i haven.

Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

Der tages forbehold for ændringer i prgrammet pga. vejrforhold eller renoveringsarbejde i Botanisk Have.

🌳 FLERE OPLEVELSER
Se flere oplevelser og rundvisninger: https://snm.ku.dk/det-sker/

🌿 OM BOTANISK HAVE – ET LEVENDE MUSEUM
Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.
Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.

https://www.facebook.com/events/945895537120882/?event_time_id=945895540454215

Share This Event

5111206
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Detaljer

Dato:
17. september
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/945895537120882/?event_time_id=945895540454215

Sted

Gothersgade 128, 1123 Copenhagen, Denmark
Gothersgade 128, 1123 Copenhagen, Denmark + Google Maps

Arrangør

Botanisk Have, København
E-mail
noreply@facebookmail.com