Enghaveparken

Enghaveparken

Enghaveparken

er en park på Vesterbro i København. Haveforeningen Enghaven oprettes fra 1895-1907 og strakte sig helt ud til Vesterfælledvej og helt hen til Folkets Hus, da Lyrskovgade endnu ikke eksisterede på dette tidspunkt. Kolonihaverne var omgivet af plankeværker og havde ca. 160 parceller på 120 m2. Kolonihaverne blev nedlagt i 1927.

Parken blev anlagt af stadsarkitekt Holsøe og hans nærmeste medarbejder Arne Jacobsen fra 1928-1929 og blev indviet 26. april 1929. Muslingeskallen blev anlagt i 1931. Figurrelieffen i muslingeskallen med Apollon og de ni muser fra den græske mytologi er skabt af billedhuggeren Aage Nielsen-Edwin (1898-1985).

Parken i dag: Det er et smukt grønt område, der tilbyder en række rekreative aktiviteter for besøgende i alle aldre. Parken har et stort legepladsområde med gynger, rutsjebaner og klatrestrukturer, som børn kan nyde. Der er også masser af åbne pladser til picnic og afslapning, samt adskillige bænke og borde spredt over hele parken. Enghaveparken er kendt for sine livlige blomsterbede, som er omhyggeligt vedligeholdt og danner en farverig kulisse for besøgende. Om sommeren kommer parken til live med forskellige begivenheder og festligheder, herunder koncerter, kunstudstillinger og madmarkeder.

Kilder: Wikipedia, egne

Se flere oplevelser her: