Artist In The Spotlight – 2020

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 21/02/2020
Klokken 20:00
0

Sted
Råhuset


Artist In The Spotlight

Artists In The Spotlight præsenterer:
”Ladies Night – A Celebration of Women in Music”
Musiksitet Artist In The Spotlight fortsætter her i det nye år med at udvide deres støtte til kvindelige musikere. Gennem showcase-koncerter vil de præsentere så mange kvindelige musikere som muligt i løbet af 2020.

Årets første event ”Ladies Night – A Celebration of Women in Music” finder sted den 21. februar i Råhuset på Vesterbro. Fire håndplukkede lovende kvindelige musikere vil optræde denne
aften; Where Did Nora Go, Nille Nyc, Mammut Is In Love og den tyske kunstner Kat Koan.

Artists In The Spotlight er en musikblog, der hovedsageligt fokuserer på danske up-coming artister og bands. Over en million brugere fra 63 forskellige lande følger hver måned med,
når hjemmesiden præsenterer ny musik, interviews og videoer med danske musikere. Bag Artists in the Spotlight står amerikanske Kenneth Hillyard, der har været bosiddende i
Danmark siden 2002. Han fortæller om arrangementet:

Mange medier har gennem de sidste par år skrevet om ulighed blandt kønnene, ikke mindst efter #OscarsSoWhite og #MeToo-bevægelserne. Men der er er ikke mange som gør noget ved det. Hvad vi har brug for, er mere handling og mindre snak. Og det er lige præcis hvad vi ønsker at opnå med ”Ladies Night”.
Ligesom andre steder i verden er kvinder i Danmark underrepræsenteret – og underbetalt – i musikindustrien, hvor kun 20 % af liveoptrædener er med kvindelige artister. Det er noget Artists In The Spotlight har arbejdet hårdt for at ændre siden vores site gik i luften i 2017.

Kort præsentation af de optrædende artister ved ”Ladies Night”:

Where Did Nora Go: Astrid Nora begyndte at synge og spille musik, før hun overhovedet kunne tale. Med en hollandsk mor, der er koncertpianist og en far, som altid har været en sand historiefortæller, er Astrid Nora vokset op med musik og ord lige fra hun var spæd. Astrid Nora har modtaget megen ros for sin musik og karakteristiske stemme i medierne. Hendes sangstemme har en stor styrke, men har samtidig en skrøbelighed og en fin fornemmelse af empati og nærvær. Astrid Nora har spillet i Danmark, Tyskland og New York, og hendes musik spilles en del på de danske radiostationer.

Nille Nyc: Nille Nyc er en ny dansk musiker, som kreerer mørk electro-pop med kantede sprøde vokaler og melodiske produktioner. Hun mixer up-tempo numre med reflekterende ballader. Debut-EP’en ”PowerPainPillsPercussion” udgives i foråret 2020. Nille Nyc er en sand DYI- kunstner, som både skriver, producerer, udgiver og promoverer sin egen musik. Det er den underspillede Dark Horse attitude, og det, at hun debuterede som musiker som 38-årig, der har haft en stærk indflydelse på hendes musikalske tilgang.
Hun har bl.a. optrådt i Paris, München og København. Selvom Nille Nyc kun har været aktiv artist i to år, er hendes musik allerede blevet spillet på DR P3 og på flere radiostationer i både Storbritannien, USA og Mexico City.

Mammut Is In Love: begyndte med tanker om kærlighed, en stor baslyd og en drøm uden kompromisser.
Debutalbummet ”Blossoming in Blue Skies” fik prisen for året bedste album i Norge sammen med musikere som Björk og Faith No More. Anmeldelser beskriver albummet som fascinerende, dramatisk og magisk (GAFFA) og drømmepop med gennemsigtige landskaber og høje skyer (Musikblogger). Bag det store alter ego befinder sig en lille dansk sanger, Linda Christine, en drømmer og en musiker, som undersøger temaet om kærlighed igen og igen. Linda Christine har med Mammut Is In Love bl.a. optrådt i New York, San
Francisco og flere europæiske byer både solo og med sit liveband. Bag de mange rejser er hendes passion og stærke motivation om at dele sin musik med resten af verden. Den seneste single ”Pure Drips” (produceret af Nikolai Kornerup) udkom i 2019 som forløber for det nye album ”Gangster Glory”. Et album, som udtrykker energi og kærlighed i høje soul frekvenser ved at mixe pop og spiritualitet.

Kat Koan: er en Berlin-baseret musiker med en fyldt passion for at udtrykke de følelser, der har været undertrykt i et stykke tid, gennem musik og billeder. Der blev låst op for hendes trang til at skabe efter en uventet og noget skelsættende oplevelse. Hendes debutalbum ”LUSTPRINZIP” (udkommer i marts 2020) kombinerer lydstilarter fra både Berlin og London, og består af sange, som fremkalder filmiske sindsbilleder. De er ærlige beretninger fra personlige oplevelser viklet ind i intense instrumentalnumre. Det var noget, som fangede Dean Hurleys, mest kendt for sit arbejde som David Lynchs tonemester, opmærksomhed. Han tilbød at mixe albummet, og hjalp på den måde med at få det bedste ud af sangene ved at tilføre sine lunefulde fingeraftryk.

Ved arrangementet vil Artists In The Spotlight og Leapfrog Entertainment udlodde en ny guitar til en heldig
vinder. Alle der har købt billet i forsalg er automatisk med i konkurrencen.

Køb din billet her

Se vores Event kalender her