Oplev hemmelige bygningsværker i København

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 20/09/2020
Klokken 11:00 - 12:30
Oplevelser i København
iCal

Sted
Hotel Astoria


Oplev hemmelige bygningsværker i København

Arkitektens byvandring

The Danish Club inviterer, i samarbejde med Arkitekt Marie-Louise Høstbo på en helt særlig byvandring som vil forandre og åbne dit syn på byen. Marie-Louise Høstbo har netop udgivet bogen: ”Hemmelige steder. Arkitektens guide til særlige bygningsværker i og omkring København”.

Med inspiration fra bogen som beskriver 50 oversete bygninger i og omkring København, tager Marie-Louise Høstbo os med til særlige steder, som med garanti vil både overraske og udfordre.

Læs mere om bogen på dette link: https://danishclub.dk/da/p/article/hemmelige-steder-fra-funktionalisme-til-brutalisme

Her en smagsprøve på den oplevelse som venter dig:

Vi mødes foran Hotel Astoria (Ole Falkentorp, 1930’erne), herfra går turen til Vesterport (Ole Falkentorp og Povl Baumann, 1930’erne), og videre til en Boligbebyggelse, Vodroffsvej 2A – B (C.F. Møller og Kay Fisker, slut 1920’erne). Herfra videre til Gymnastikhuset (P.V. Jensen-Klint, slut 1800-tallet) og derefter Betlehemskirken (P.V. Jensen-Klint og sønnen Kaare Klint, 1930’erne) inden turen afsluttes ved Ørstedhus (Kaj Gottlob, 1930’erne). Byvandringen byder på et tidsspænd i arkitekturen og er bygninger, som vi kan komme tæt på og røre ved.

Med sit kreative blik vil Marie-Louise Høstbo dele sin entusiasme og respekt for dansk arkitektur. Hun vil sætte bygningerne ind i en historisk sammenhæng og vise os, hvordan de er skabt med en omhu i relation til kontekst, materiale og detaljerigdom. Alle bygningerne er ypperlige eksempler fra de seneste 90 års moderne danske arkitektur. Detaljer og vinkler peger på nye sammenhænge på tværs af tid, stil og sted, og for arkitekturelskeren vil byen forandre og åbne sig på ny.

Se meget mere her

______________________________________________
Se vores Event kalender