Rundvisning – Krig til søs

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 24/11/2020
Klokken 17:00 - 18:00
Oplevelser i København
Gem Eventet iCal

Sted
Krigsmuseet


Rundvisning – Krig til søs

Dyk ned i dansk flådehistorie på vores nye rundvisning og bliv klogere på både pirater og krigssejlere.

Danmarks flåde har forsvaret vores grænser helt tilbage til 1400-tallet. Men det er ikke kun i de danske farvande, flådens skibe er på mission. Det er de også på verdenshavene, hvor danske krigsskibe både deltager i kampen mod pirater og sikrer frie søveje for handelsskibe fra hele verden.

De dygtige rundvisere tager jer med på en tur gennem dansk flådehistorie. Her I får fortællinger om, hvordan Danmark får en samlet flåde under kongen, og om matrosens hverdag i 1700-tallet – en dagligdag der bød på hårdt, fysisk arbejde og flæsk med ærter.

Hør mere om, hvordan det var at være en del af mandskabet, sove på kanondækket, og hvorfor det var almindeligt at få myggelarver mellem tænderne.

På rundvisningen får I også forklaringen på, hvordan hængekøjer var med til at redde liv under søslag, og hvordan et skib skal manøvreres for at kunne affyre en bredside af kanonild mod en fjende.

Vi kommer gennem Danmarks storhedstid som flådenation og ser også nærmere på ét af de dramatiske slag mod briterne under Napoleonskrigene. Det førte til, at briterne sejlede afsted med de danske krigsskibe i et imponerende optog, der nåede helt fra Helsingør og op til Kullen.

Få også historien de mange danske søfolk, der kæmper uden for Danmarks grænser under 2. Verdenskrig, da vi var besat af Tyskland.

Dato: 24. november kl. 17.00
Varighed: 1 time
Pris: Voksen DKK 95. Barn DKK 45.
Antal: Max 18 personer
Ved fortsat forsamlingsforbud på max ti, deles rundvisningen op i to med max 9 gæster på hvert hold.

Billetten giver også adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger samme dag.

Køb din billet her

______________________________________________
Se vores Event kalender