Weekend Under The Oak

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 14/08/2020 - 16/08/2020
Klokken 0:00
Oplevelser i København
iCal

Sted
Søndermarken


Weekend Under The Oak – gratis minifestival i Søndermarken

Slå dig ned i det høje græs under Søndermarkens egetræer til tre arrangementer i weekenden 14.-16. august, og få nyt stof til eftertanke i sensommeren. Det er gratis at deltage.

Over tre dage i august gør Bloom os klogere på universet, på verden og på os selv til minifestivalen i Søndermarken. Her krydsbefrugtes natur og videnskab af litteratur, kunst og musik, når de klogeste forskere og skarpeste formidlere møder bands, forfattere og kunstnere under Søndermarkens skønneste egetræer.

Under åben himmel i den lokale natur genopstår stemningen og de faste talk-formater fra Bloom som Symposium og Greatest Theories Ever in the History of the Universe. Se programmet nedenfor.

FREDAG 14. AUGUST
Vi skal se verden på ny. Med nedslag i alt fra logikkens verden til biologi og antropologi undersøger vi naturens natur i en verden i forandring.

🌱 ’Verden uden os’ – symposium. Et tankeeksperiment om, hvordan verden ville se ud, hvis mennesket forsvandt fra den ene dag til den anden. På scenen er biolog Carsten Rahbek, antropolog Nils Bubandt og kulturgeograf Emmy Laura Perez Fjalland.
🌱 First Flush – koncert. Med instrumentale krumspring af folk-violin og længselsfulde blæsere rumsteret First Flush konventionsbrydende rundt i et genreblandende grænseland.
🌱 Greatest Theories Ever in the History of the Universe – ‘Økologisk økonomi’ med professor i økologisk økonomi Inge Røpke og ‘Logik’ med professor i formel filosof Vincent F. Hendricks.

LØRDAG 15. AUGUST
Tunnelsyn rækker ikke længere. I verden af i dag må vi gå på tværs. Med blik for det, de videnskabelige discipliner og de forskellige kunstarter har til fælles. Vi genbesøger livets oprindelse i dialog mellem fysik, biologi og geologi, lader poesien finde nye forbindelser mellem natur og kultur og tager en status på menneskets nye rolle som geologisk kraft.

🌱 ’Dybhavet og det ydre rum’ – symposium. Astrofysiker Anja C. Andersen, dybhavsforsker Mathias Middelboe og geolog Kristoffer Szilas tester parallelerne mellem dybhavsforskning og rumforskning – for vi ved mindre om forholdene i dybhavet end om overfladen på Mars.
🌱 ’Altings forbundethed’ – symposium. Alt indgår i ét stort planetært kredsløb, og i den antropocæne tidsalder er mennesket selv en forandrende geologisk kraft på linje med andre naturfænomener.
🌱 Teorien om alting ved Troels C. Petersen, lektor i subatomar fysik ved Niels Bohr Instituttet.
🌱 Ursula Andkjær Olsen – litteraturoplæsning. I Andkjær Olsens digtning deler biologi, økonomi og følelser sprog, når fænomener som gæld, overgangsalder og Big Bang går i forbindelse.

SØNDAG 16. AUGUST
Hvilken plads har vi i naturens store historie? Vi dykker ned i den genetiske historie om menneskets madvaner og historien om sanseorganernes udvikling – og ser nærmere på, hvor vi står med epidemiernes historie og litteraturens små historier.

🌱 ’100.000 års madvaner’ – med Eske Willerslev & Claus Meyer. Hvordan har vi udviklet os, og hvordan er maden fulgt med? Det er udgangspunktet for Eske Willerslevs samtale med Claus Meyer om vores madvaners genetiske udviklingshistorie.
🌱 ’Øjet mod øret’ – symposium. Evolutionshistorien er en krig mellem vores sanser, og øjet har trukket det længste strå. Og i vores kultur har det synlige fået forrang fremfor det hørbare. Men hvorfor er det gået sådan til? Det diskuterer evolutionsbiologer og hjerneforskere med specialer i øjet og øret hos både dyr og mennesker.
🌱 ’Epidemiologi’ med Lone Simonsen. Professor i folkesundhedsvidenskab Lone Simonsen graver i de historiske kilder for at forstå fremtidens – og nutidens – virusser. Det er en jagt gennem matematiske modeller, Big Data og vaccineevalueringer efter menneskehedens lange, lykkelige liv.
🌱 Peter Adolphsen – litteraturoplæsning. Med stilsikker inspiration fra videnskaberne eksperimenterer Adolphsen med sine ’små historier’, der udvinder fortællestof af alt fra geologi og familiefester til astrofysik og infektioner.

————————————————–
PRAKTISK INFORMATION

Sted
Egelunden i Søndermarken.

Adgang
Arrangementet er gratis at deltage i og pladser fordeles efter tildeles først til mølle-princippet.
Dørene åbner 1,5 time før arrangementsstart og vi opfordrer til at ankomme tidligt og få sin plads.

Coronavirus
Festivalen er et siddende arrangement på tæpper under åben himmel. Vi har plads til 450 gæster, og pladserne fordeles efter først til mølle-princippet. Det er derfor vigtigt, at du ankommer med de mennesker, du vil sidde sammen med.
Dørene åbner 1,5 time inden arrangementsstart. Alle gæster vil ved ankomst få en siddeplads, som overholder myndighedernes gældende retningslinjer for afstand, ligesom retningslinjer for hygiejne naturligvis følges.
Covid-19 retningslinjer er sikret af Roskilde Festival Gruppen.

Mad og drikke
Det er muligt at købe god kaffe, læskende øl og vand samt lækre is til arrangementet.

Vil du vide mere om Bloom?
Like Blooms Facebookside eller tilmeld dig vores nyhedsbrev på www.bloom.ooo for at få nyt om festivalen.

 

____________________________________________
Se vores Event kalender