Kineserbyen

Kineserbyen

Kineserbyen

Mellem Vesterbro og Kalvebod Brygge ligger DSB’s enorme Centralværksted. En slags ingenmandsland på størrelse med 70 fodboldbaner i byens hjerte, jernbanespor, vilde blomster, udrangerede togvogne, store værkstedsbygninger. Og så – i et hjørne af det hele – den idyl, som er Kineserbyen eller Den Gule By, som den også kaldes

Bygningerne stammer fra 1909 og blev bygget til den del af DSB’s personale, der skulle kunne rykke ud med få minutters varsel, hvis der opstod problemer som afsporinger, skinnebrud og den slags. Derfor var der også installeret alarmer i hvert enkelt af hjemmene, så der var garanti for hurtig udrykning.

Engang var området en af Københavns største arbejdspladser, nu virker det lidt forladt, her midt på den forvirrende Otto Busses Vej, opkaldt efter en tidligere maskindirektør, der spillede en vigtig rolle for damplokomotivets udvikling.

En af vejene herind går gennem en tunnel oppe fra den travle Enghavevej. Tunnelen er lav og overmalet med graffiti, og det er som at forsvinde ned i et af kaninhullerne fra ’Alice i Eventyrland’ og dukke op et helt andet sted, når man for enden af mørket misser med øjnene og står i den gule tidslomme.

Man skal ikke tage hertil for aktiviteternes skyld, selv om her er en lille legeplads og borde og bænke til mad, men for fornemmelsen af at have opdaget en særlig plet i København, som tiden har glemt.
Kilde: www.kobenhavnergron.dk

Otto Busses Vej
2450 København SV
Nærmeste stoppested:
Email:
Telefon:
Hjemmeside: Link her

______________________________________________Se vores Event kalender


Andre har set på: