Operaen i København

Operaen

Operaen

Operaen i København er et operahus på halvøen Holmen i København, Danmark. Det fungerer som Danmarks nationale opereteater. Operaen i København er resultatet af en konkurrence, der blev afholdt i 1990 for at finde et design til et nyt operahus i København. Det vindende forslag blev indsendt af Henning Larsen Architects med Kim Utzon som projektleder. Byggeriet begyndte i 1995, og det åbnede den 1. oktober 2004.

Operaen er udsmykket med værker af nogle af landets førende kunstnere:

Maleren og billedhuggeren Per Kirkeby har leveret fire bronzerelieffer, som pryder foden af scenerummet. Alle fire relieffer viser bjælker, jord, mudder, samt fødder som titter frem, som var det fire levende begravede.

Dansk-islandske internationalt anerkendte Olafur Eliasson, har kreeret tre store lysekroner. De måler hver især tre meter i diameter og er monteret med 8000 spejle og 300 lamper. De glimter selv i sollys. Hver enkelt er monteret i loftet med fem kobberrør i en pentagon.

Den danske designer Per Arnoldi, som skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller bad stå for farvesætningen af operaen, har designet Operaens grafiske linje samt logo’et (to O’er inden i hinanden), der både er nedlagt i foyerens gulv og indgår i scenetæppet.

Det samlede etageareal i bygningen er ca. 41.000 m² fordelt på 14 etager, heraf 5 under jorden. De 7.000 m² bruges til de to scener, Store scene og Takkelloftet  og en foyer og 12.000 m² er under jorden.

I Operaen finder du også Restaurant Almanak som er en danske hyldest til den franske bistro, og de gode, danske råvarer i sæson er vores kulinariske kompas.  Vi inspireres af sæsonen lige nu, og når årets første rabarberstængler, vinterens overflod af rodfrugter eller de uimodståelige stenbiderrogn lander i køkkenet, kribler det i os for at forvandle råvarerne til velsmagende retter.

Ekvipagemestervej 10
1438 København K
Hjemmeside: Link her

____________________________________________
Se vores Event kalender