Rundvisning Klunkehjemmet

Rundvisning Klunkehjemmet

Rundvisning Klunkehjemmet: I en privat ejendom kun få skridt fra Nationalmuseet ligger Klunkehjemmet som en tidslomme fra en svunden tid.

Overalt er der tekstiler med påsatte kvaster, bånd og pomponer – portierer og gardiner med asymmetriske draperinger, mange udskårne møbler og nips på alle flader. Lejligheden vidner om et samfund, der var under stærk forandring i slutningen af 1800-tallet, og hvor hverdagen var en helt anden end i dag.

Det særprægede hjem blev nærmest opdaget ved et tilfælde i 1944, da museumsinspektør Tove Clemmesen blev inviteret forbi af de to søstre, Gerda og Ellen Christensen, der var vokset op i og stadigt boede i lejligheden. For de to søstre var formålet med invitationen at donere en sølvbryllupskjole fra 1903 til Nationalmuseet, men for den overraskede museumsinspektør og Nationalmuseet fik besøget en helt anden afgørende betydning.

Lejligheden stod stort set som den var blevet indrettet omkring 1890, og afspejlede i dens indretning borgerskabets stil og idealer i slutningen af det 19. århundrede. Med Tove Clemmesens ihærdighed og mange års arbejde og ikke mindst med familien Christensen velvillighed og interesse, arvede Nationalmuseet størstedelen af indboet fra lejligheden, så du nu har mulighed for at komme på besøg og på nærmeste hold fornemme, hvordan livet var blandt det bedre borgerskab i perioden omkring år 1900.

Frederiksholms Kanal 18
1471 København K
Nærmeste stoppested: Glyptoteket (Tietgensgade)
Hjemmeside: Link her

______________________________________________
Se vores Event kalender

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.