Rundvisning Lille Mølle

Rundvisning Lille Mølle

Rundvisning Lille Mølle: Lille Mølle på Christianshavn var hjem for det selskabelige, kreative og rejselystne ægtepar Johanne og Ejnar Flach-Bundegaard, som indrettede det ottekantede møllehus i klassisk nationalromantisk almuestil, tilsat personlige, kuriøse og kitschede fund fra hele verden.

Lille Mølle blev opført i 1669 som stubmølle og ændret til hollandsk vindmølle i 1783, og er sammen med kastelsmøllen den ene af bare to stadigt eksisterende voldmøller. I 1890?erne blev kornmølleriet afviklet, og møllen blev i mange år overladt til sit eget forfald. I 1916 blev møllen og de tilhørende sidebygninger købt af den unge ingeniør Ejnar Flach-Bundegaard, som indrettede fabrik og privat hjem.

Bag den karakteristiske gule møllefacade gemmer der sig en stor og labyrintisk bolig, fordelt over fem etager med stuer og værelser, huler, hemmelige rum, vinbryggeri og ikke mindst egen gildesal. Et væld af begivenheder har fundet sted i huset, og mange spændende personer, dyr og kunstnere har beboet eller besøgt møllen gennem tiden.

Lille Mølle var beboet af Johanne frem til 1972, hvor hun flyttede i plejebolig. Ejnar Flach-Bundegaard døde i 1949 og fru Johanne i 1974, men stuerne står endnu, som dengang ægteparret levede.

Christianshavns Voldgade 52
1424 København K
Nærmeste stoppested: Skt. Annæ Gade (Prinsessegade)
Email: info@lillemoelle.dk
Telefon: 2726 2567
Hjemmeside: Link her

______________________________________________
Se vores Event kalender