Zoologisk Museum

Zoologisk Museum

Zoologisk Museum

OBS
“Museet lukker efter efterårsferien 2022: Det er ved at være sidste chance for at opleve det traditionsrige Zoologisk Museum, som efter 52 år lukker for besøgende den 23. oktober 2022. Dette sker som led i forberedelserne til åbningen af den nye store museumsbygning, der om et par år samler Statens Naturhistoriske Museum i nye fantastiske rammer i Botanisk Have. Se mere om den nye museumsbygning på nyt.snm.ku.dk.”

Zoologisk Museum i København er et af de ældste og vigtigste naturhistoriske museer i verden. Dets samlinger dækker alle større dyregrupper og omfatter nogle af de mest berømte eksemplarer i zoologiens historie.

Museet blev grundlagt i 1807 af naturforskeren Otto Fabricius og den første bygning, som stadig huser Zoologisk Museums samlinger, blev færdig i 1829. Museet gennemgik en større renovering og udvidelse ii begyndelsen af 1990’erne og er nu hjemsted for mere end 21 millioner zoologiske eksemplarer.Zoologisk Museums samlinger er opdelt i syvhovedafsnit: pattedyr, fugle, krybdyr, padder, fisk, hvirvelløse dyr og planter.

Museet rummer også et omfattende bibliotek med mere end 60.000 bøger og tidsskrifter om zoologi og beslægtede emner.Museet er åbent for offentligheden, og der er gratis adgang. Guidet rundvisninger er tilgængelige på engelsk og dansk.

Universitetsparken 15
2100 København Ø
Email: snm@snm.ku.dk
Telefon: 3532 2222
Hjemmeside: Link her

____________________________________________
Se vores Event kalender


Andre har set på: